Identiteten din er noe av det mest dyrebare du eier, og det er det dessverre noen som vet å utnytte. En stjålet identitet kan i verste fall bli til en årelang kamp som kan koste deg mye tid og penger.

Stort sett er trygt å handle på nett, spesielt om du tar forholdsregler og holder deg til velrenommerte butikker. Samtidig viser en kartlegging Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har i gjort i samarbeid med Skatteetaten, at over fire prosent av oss har opplevd at andre har misbrukt deres identitet. Da kan det være godt å vite at du er trygg dersom du handler med et Eika Kredittkort Direkte fra oss.

Forsikret mot ID-tyveri
Forsikring mot identitetstyveri er nemlig inkludert i ditt Eika Kredittkort Direkte. Skulle du derfor være så uheldig å oppleve at noen misbruker din identitet til å kjøpe varer og tjenester, har du rett til juridisk bistand på inntil 50.000 kroner. Forutsetningen er at kortet har vært i bruk de siste 45 dagene eller har utestående saldo. 

Forebygge og oppdage ID-tyveri
Ifølge Datatilsynet rammes stadig flere av oss av ID-tyveri. Hva er egentlig et ID-tyveri og hva du kan gjøre for å forebygge at det rammer deg kan du lese mer om her.

Mistenker du at du er utsatt for ID-tyveri, er det svært viktig å handle raskt for å forsøke å begrense skadene. Les Datatilsynets gode råd

Husk at vi er her for deg uansett hva som hender! #tavarepå det dyreste du har - den du er.