Er du en av de heldige som har noen feriedager igjen? Da frister det kanskje med en tur til Syden eller langhelg til våre naboland. Uansett hvor du skal husk å ta med deg ditt Eika Kredittkort Direkte på turen. I tillegg lønner det seg å sjekke våre enkle råd for riktig kortbruk i utlandet før du reiser ut i den store verden:

  1. Velg lokal valuta
    Har du opplevd at selgere i utlandet gjerne vil få deg til å betale i norske kroner når du drar frem kortet? Ikke gå i den fella – det er lønnsomt for dem, men ikke for deg, fordi du må betale et gebyr for veksling. Den beste kursen får du ved å betale i lokal valuta, selv på dagsturer til Sverige eller helgetur til Danmark.

  2. Behov for cash i ferien?
    Husk at du alltid får gebyrfrie minibankuttak i valuta i utlandet når du tar ut kontanter med kredittkortet fra oss. Igjen, husk å velge lokalvaluta dersom du får spørsmål om det i minibanken.

  3. Betal kontaktløst
    For beløp under 500 kr så kan du betale kontaktløst uten å taste PIN-koden din. Har du Google Pay, så kan du bruke mobilen din til å betale med – og bare la lommeboka ligge igjen på hotellet. Eller du kan bruke smartklokken din med Fitbit Pay eller Garmin Pay. Slik kan du beskytte PIN-koden din og betaling i ferien blir tryggere. 

Det kan være lurt å sette på regionsperre på kortet ditt, slik at det kun kan benyttes i utvalgte deler av verden. På denne måten kan du redusere faren for svindel og misbruk. Regionsperre kan du sette opp ved å logge deg inn på eikagold.no eller i Mitt Kort-appen.

God tur!